Topp 5 fördelar med artificiell intelligens inom marknadsföring!
Fördelar med AI i marknadsföring

Som vi vet har AI redan mött marknadsföringstransformation. Företag använder AI för att förbättra kundupplevelsen och förbättra personaliseringen. Med sin otroliga potential används AI-tekniker också inom marknadsföringsområdet!

1. Förbättrad personalisering & förslag

Genom att utnyttja AI i marknadsföring kan de utveckla förtroende bland varumärket och användaren genom personlig kommunikation och erfarenhet och relevanta produktrekommendationer. Enligt en global undersökning genomförd av Marketo överväger sannolikt 79% av kunderna varumärkesreklam om de är specifikt skräddarsydda från tidigare interaktioner. Dessutom avslöjar andra resultat också att 43% är mer benägna att göra inköp från företag som anpassar kundupplevelsen.

AI stöder marknadsförare för att anpassa kommunikationen på varje individ snarare än generiska målgrupper, vilket marknadsförare förlitade sig på tidigare.

AI-drivna lösningar kan erbjuda marknadsförare djupare konsumentinsikter och hjälper företag att leverera rätt budskap till rätt kund vid rätt tidpunkt. Dessutom fångar AI alla konsumentinteraktioner hittills för att rita väldefinierade marknadsföringskampanjer.

Tekniken fungerar baserat på att förutsäga konsumenternas beteende på senaste varumärkesinteraktioner, vilket innebär att marknadsförare kan skicka personligt innehåll som sannolikt kommer att konvertera lead till ett köp.

Salesforce's State of Marketing rapporterade att 52% av konsumenterna tenderar mer att byta varumärke om ett företag inte erbjuder personlig kommunikation.

2. Optimera enkelt digitala reklamkampanjer med AI!

En av de viktigaste fördelarna med AI i marknadsföring är att du enkelt kan optimera digitala reklamkampanjer. AI-drivna lösningar kan spåra djupare insikter om användardata som deras senaste sökordssökningar, sociala profiler och andra viktiga delar av onlinedata för en smartare och effektiv online-kampanj.

3. Delta i konversationer i realtid med användarna!

En av de anmärkningsvärda användningarna av AI-lösningar inom marknadsföring är att analysera konsumentkommunikation i realtid. Företag kan interagera med konsumenter i realtid genom att placera en intelligent chatbot. Kommunikation med användare kan påverka beslutsfattande ögonblick i hög grad. AI-drivna lösningar hjälper också marknadsförare att spåra sociala konversationer.

chatbot_image

Med fler företag och konkurrenter på marknaden idag är efterfrågan på extraordinär kundservice behovet av en timme. AI-driven smart kommunikation och personlig meddelandehantering kan förbättra den övergripande användarupplevelsen.

4. Försäljningsprognoser

Införlivande av AI-lösningar för försäljningsprognoser kan underlätta trycket på företagsledare. Enligt Sales Management Association 74% av stora B2B-företag som bedriver prognoser varje vecka. Men trots så mycket tid som investerats i prognoser visar forskning att 69% anser att det är ineffektivt.

Användning av AI-lösningar i marknadsföring hjälper till att samla in data från tidigare erbjudanden genom att studera informationen från e-post, möten, telefonsamtal och relatera data för möjliga resultat och framtida försäljningsuppskattningar.

Enligt insikter från en av forskningarna är företag med noggrannhet i försäljningsprognoser 10% mer benägna att odla sina intäkter år efter år och 7% mer benägna att träffa kvot.

5. Hjälper till att bestämma trender för framtiden

AI i marknadsföring kan analysera stora datamängder för användarna som kan användas för att bestämma framtida trender.