Varumärke
branding

Om vi ??sa "Gör det bara" till dig, vad skulle du tänka på först? Vad sägs om "Kan du höra mig nu" eller "Betcha kan inte äta bara en"? Dessa slagord (Nike, Verizon, Lays chips) var alla tänkta som en del av den större bildens varumärkesguide som används av varje företag. Deras slogan, slogan, logotyp och anslutna bilder riktas mot specifika marknader och visas med stor förutseende på alla annonser, webbplatser och produkter etc.

 

Guider för varumärkesstil

Från startups till stora B2B / B2C-organisationer är din stilguide din viktigaste marknadsföringsstrategi. Denna stilguide är ett dokument som mallen för hur ditt varumärke ska presenteras både ur ett grafiskt och språkligt perspektiv. Detta håller till exempel flera bidragsgivare till företagets produkt, alla på samma sida så att företagets stil återspeglas och varumärkets konsekvens hålls i kontroll över allt från design till skrivande.

 

Varför är de viktiga?

Denna guide kommer att definiera dig som ett företag som skiljer dig från alla andra. Det här är den ena guiden för att definiera din produkt eller tjänst, leverera viktiga meddelanden och uppmuntra lojalitet genom att skapa förtroende och auktoritet i din produkt, tjänst eller företag. Författaren till The Brand Gap, Marty Neumeier, sa: "Ett varumärke är en persons tarmkänsla om en produkt, tjänst eller ett företag." Du vill att din kund ska må bra med din produkt och din varumärkesstilguide kommer att uppmuntra en känsla av förtroende som bygger på ett marknadsföringsramverk som levererar regelbundet.

Du vet att första intryck kommer att göra eller bryta dig. Det har varit ett mantra i flera år, helt enkelt för att det är faktum. UX- och UI-designers måste förstå dina affärsmål, uppdrag och slutanvändare ur ditt perspektiv. Branding och design går hand i hand från denna punkt och förblir sammankopplade under hela projektet. Din guide för varumärkesstil gör att dina användare kan känna igen ditt varumärke antingen som ett enda element eller som en helhet. Du känner igen Nike från dess namn eller från bara swoosh-logotypen. Du känner till Wayfair från sina reklamfilmer eller bara genom sin jingel. Din applikation, projekt, tjänst måste omfatta samma designkvaliteter.

 

Element av design

Användarupplevelse och användargränssnittsdesign är de två områden som kommer att göra eller bryta ditt projekt. Medan deras fokus ligger på separata delar av projektet, arbetar de i harmoni genom hela projektet för att få din vision att leva upp. Detta görs bäst med hjälp av varumärkesstilguiden.

Alltid målet för perfektion, din varumärkesstil guide innehåller minst följande:

  • Tydliga vägar så att användarna enkelt kan slutföra sina mål inom applikationen.
  • Robust applikationsarkitektur som optimerar sökbarhet och användbarhet.
  • Användare som enkelt kan använda applikationen på bästa möjliga sätt.
  • Inkludera företagets varumärkesguideinformation för logotyper, typsnitt, färgpalett och ton för att hålla ditt varumärkesnärvaro konsekvent.
  • Engagerande, spännande, underhållande grafiska element. Dessa kommer att användas för att skapa långvariga positiva känslomässiga krokar.
  • Flera beröringspunkter för användare att engagera sig i applikationen eller verksamheten (uppmaningsknappar, begär information).
  • Det viktigaste är att utseendet och känslan förblir konsekvent, lätt att känna igen och ansluter varje gång till din varumärkesimage.

 

Vägen framåt

Varje destination kräver en karta för att anlända förberedd och i stil. Ditt projekt är inte annorlunda. Att skapa användaruppgiftsflöden, trådramar, mockups, storyboards och webbplatskartor ger designteamet en korrekt vision från ditt företag för att översätta dina idéer till den färdiga produkten. Liksom alla projekt är design med hjälp av varumärkesstilguiden en kontinuerlig process. Varje introduktion av nya element till projektet kommer att införlivas och uppdateras för att bli mer smidigt och effektivare.

Att hitta ett begåvat professionellt UX- och UI-team med hjälp av varumärkesstilguider kan ge dig fantastisk design från koncept till distribution. Detta är det första steget i att skapa ditt projekt för att användare ska kunna njuta om och om igen.