React.js
react-js

Om du aldrig har hört talas om ReactJS, är detta definitivt artikeln för dig. ReactJS är ett JavaScript-programmeringsbibliotek eller 'framework'. Låt oss titta på ett exempel för att ge dig en uppfattning om dess användning innan vi går in i detaljerna.

 

Vad är ReactJS?

När du undersöker webbsidan för en grundläggande webbplats, kommer du att se en rubrik, sidofält och huvudinnehållssida. Inom dessa områden kommer det att finnas underlager. Till exempel på huvudsidan kan det finnas en lista med flera listobjekt och så vidare. För närvarande måste var och en av dessa komponenter inkluderas oberoende av varje sida och uppdateras endast när en begäran görs till servern.

Med ReactJS kan du bygga en specifik komponent med JavaScript och medan du håller HTML-språket kommer den också att behålla JavaScript-logiken ('JS' i ReactJS). Dessa nya komponenter kan nu införlivas och återanvändas på webbsidan och webbplatsen.

Detta är kritiskt viktigt nu eftersom JS-skriptet kan lyssna på användaråtgärder, visa innehåll dynamiskt och uppdatera användargränssnittet när det behövs utan att behöva nå ut till en server för att hämta en ny vy.

I grund och botten tillåter ReactJS utvecklare att skapa stora webbapplikationer där data ändras utan att sidan laddas om. Ett användningsfall som du kanske redan känner till finns på Facebook. Låt oss säga att din favoritkändis publicerade ett fotografi och att du klickade "gilla" på bilden och bestämde dig för att kolla in kommentarerna. När du bläddrar igenom kommentarerna märker du att "som" -antalet har ökat med 100 sedan ditt klick.

Denna dynamiska uppdatering av kontinuerlig förändring är magin i ReactJS. Komponenten du tittar på uppdateras ständigt utan att sidan laddas om.

ReactJS är V (View) i MVC-modellen för programmeringsarkitektur. Det är ett JavaScript-bibliotek som används för att skapa användargränssnitt. Dess huvudsyfte är att vara snabb, skalbar och enkel.

 

Använd fall

Partiell ReactJS-kod används
Vi nämnde Facebook tidigare. De använder ReactJS på delar av deras webbsida när manuset blandas i applikationskoden. Intressant dock använder Facebooks mobilapp en alternativ version av React känd som React Native, som ansvarar för att visa iOS- och Android-inbyggda komponenter snarare än att använda DOM-element.

Instagram
ReactJS förekommer i en majoritet av Instagrams applikation. Många funktioner inklusive geografiska platser, Google Maps API: er, sökmotorns noggrannhet, hela vägen till taggar som används som dyker upp utan hashtags. Instagram är helt baserat på ReactJS-biblioteket och är ett främsta exempel på dess robusta användning.

Netflix
Netflix använder en plattform som heter Gibbon, som används för enheter med låg prestanda istället för att använda DOM som används i webbläsare. För att undvika latens på dessa enheter valde Netflix ReactJS-biblioteket för att öka starthastigheten, runtime-prestanda, modularitet och en mängd andra fördelar.

Dropbox
Omkring den tid då ReactJS blev populärt bland utvecklare bestämde Dropbox sig för att se hur användningen av detta bibliotek skulle förbättra deras applikation. Dynamiskt uppdaterade filanvändningstider, latens minskar på grund av övergången från DOM till ReactJS ökade användarupplevelsen avsevärt.

Startups till Fortune 500s
Tusentals företag har gått till ReactJS sedan det släpptes. React Native-stora kunder inkluderar till exempel Airbnb, Walmart, Tesla samt Tencent QQ med över 800 miljoner aktiva konton. MOOG onlinekurser (Kahn Academy, Code Academy, Coursera etc.). Användningsfallet är många.

 

Slutgiltiga tankar

Rendering är mycket snabbare och garanterar en stabil kod. React JS är definitivt SEO-vänlig och levereras med en fantastisk verktygssats som också fungerar för en egen mobilappsutveckling.

ReactJS har ökat effektiviteten, minskat risken, förbättrat effektiviteten och medfört många organisatoriska fördelar. Att veta att alla ändringar i uppgraderingen tar tid och resurser är det absolut värt kostnaden för att skapa en bättre användarupplevelse vare sig i en webbläsare eller på mobil.