Vägen framåt med PHP
väg-framåt-php

Vad är det

PHP, som skapades 1994, var ett datorspråk utformat för webbutveckling. Det tog också tag i sig som ett allmänt programmeringsspråk strax efter. Förkortningen PHP står nu för Hypertext Preprocessor. Ursprungligen stod det för personlig hemsida när den först skapades, tills dess uppenbara värde att förändra global programmering förverkligades.

PHP-programmeringskod är känd som "öppen källkod" -språk. Öppen källkod avser all datorkod, programmering, applikation eller kod som är tillgänglig fritt utan begränsning. Föreställ dig en biltillverkare som gör alla dess konstruktioner och tekniker tillgängliga utan någon juridisk inverkan på alla. Vidare kan den använda tekniken modifieras, omfördelas och antas utan någon rädsla för juridisk återverkan. Det är inte konstigt att internet har vuxit framåt på så kort tid. Tänk på de fantastiska bilarna som kunde vara här idag om biltillverkarna anammade öppen källkod för hundra år sedan!

 

Varför används det?

Det unika med PHP är att snarare än att låta programmeringsskriptet köras på varje webbplatsbesökares dator, påskyndar det avsevärt webbläsarupplevelsen genom att köra PHP-skript på webbplatsens server. Bara detta har gjort PHP till en global guldstandard.

Webbsidor kan fortfarande utformas med de tillgängliga HTML-smakerna. PHP har förmågan att vara inbäddad i HTML-koden och är väl lämpad för webbutveckling i skapandet av dynamiska sidor för webbapplikationer, e-handelsapplikationer samt databasapplikationer. Det anses vara ett vänligt språk med förmåga att enkelt ansluta till MYSQL, Oracle och många andra databaser.

PHP enhances the user experience for operating systems like Linux, Unix, Solaris, Microsoft Windows, MAC OS and many more. It supports many web servers including Apache and IIS. To use PHP give a web development team flexibility in working with a variety of operating systems and/or web servers.

 

Hur det används

PHP som främst används för webbutveckling har säkrat sin plats inom följande områden:

 • Skripter på serversidan
  • PHP-analysator - ett program som omvandlar källkod / läsbar kod till ett format som är lättare för datorn att förstå.
  • Webbserver - ett program som kör filer som bildar webbsidor från användarförfrågningar
  • Webbläsare - en applikation som används för att visa innehåll på internet
 • Kommandoradsskript
  • Med hjälp av PHP-parser kan detta skript köras fritt utan ett serverprogram eller en webbläsare. Ett exempel på detta är användning för enkla textbehandlingsuppgifter som uppgiftsschemaläggare.
 • Desktop Application Development
  • PHP-användning här kan användas för att skapa applikationer på klientsidan (t.ex. stationära applikationer). Skrivbordsapplikationer kännetecknas av deras GUI (grafiskt användargränssnitt).

 

Fördelar med att använda PHP

Det är en sak att förstå ett programmeringsspråk, men det är en annan sak att förstå dess auktoritet över andra språk.

 • Öppen källa - Tillgängligt och utan kostnad. PHP-programmeringsspråk är lättare att lära sig än C och Java.
 • Tvärplattform - Möjliggör drift och gränssnitt mellan olika operativsystem.
 • Stöd - Ett mycket populärt språk, PHP har en riklig resurs tillgänglig för referens och riktlinjer. Det finns många supportgrupper, forum, lag som stöder PHP. Med kunskapsbasen tillgänglig på många språk har PHP en av de största bidragande gemenskaperna och är ett av de mest stödda programmeringsspråken i kodutrymmet.
 • Hög avkastning - PHP: s webbutveckling gör det möjligt att bygga extremt engagerande och dynamiska webbplatser. I slutändan påverkar den nedre raden av sidor som används av besökare på webbplatserna som förblir längre på grund av det dynamiska engagemanget.
 • Bädda in - Ett av de enklaste språken att bädda in i HTML
 • SFS - Känd som säker, flexibel och snabb. Alla toppkvaliteter som är attraktiva för företagare som väljer ett webbutvecklingsspråk.
 • Framtidssäker - Redan väl etablerad har PHP: s framtid obegränsade möjligheter.
 • Snabbt - Vändningstiden för ett PHP-projekt är snabbare.
 • Tillägg - PHP använder flera tillägg och är extremt skalbar på grund av detta. Detta hjälper till att bygga en ROI och en fördel jämfört med tävlingen eftersom resultaten är mätbara.
 • Andra verktyg
 • Förkonfigurerad - Många värdleverantörer har redan en förutformad PHP-installation tillgänglig utan behov av en speciell anpassad distribution.

 

Slutgiltiga tankar

Med PHP-serversidan som används på de flesta webbplatser som närmar sig 82% är det inte konstigt att PHP har blivit det mest populära språket inom webbutveckling. Stora organisationer som använder PHP för delar av eller hela deras webbutveckling inkluderar Facebook, Wikipedia, Flickr, Wordpress, iStockphoto, Yahoo, SourceForge, MailChimp och många, många fler.