Vad är Robotisk Processautomatisering?
Robotic Process Automation

Till skillnad från den dystopiska framtiden som ofta berättas när robotar tar över är Robotic Process Automation (RPA) inget som The Matrix eller Terminator, förutom effektivitetsdelen. Med tanke på att det inte finns några & lsquo; robotar & rsquo; inblandade.

Grunderna i RPA

'Robotarna' i RPA är faktiskt programvara som körs på en fysisk eller virtuell maskin. RPA är en form av automatisering av affärsprocesser som gör det möjligt för alla att definiera en uppsättning instruktioner för en robot (think & lsquo; bot & rsquo;) att utföra. Dessa RPA & lsquo; bots & rsquo; är mycket kapabla att härma de flesta människa-till-dator-interaktioner, genomföra stora mängder felfria uppgifter med allt högre volym och hastighet.

Det låter tråkigt av design och ärligt talat, det är utformat på det sättet. I slutändan handlar RPA om att automatisera några av de mest vardagliga, repetitiva datorbaserade uppgifterna och processerna. Om du någonsin har behövt kopiera klistra in flera gånger i rad eller flytta filer från en plats till en annan, ofta samtidigt, kan du förstå några av RPA: s mest grundläggande uppgifter.

RPA tar vardagliga processer som en gång krävde mänsklig handling och automatiserar dem. Ofta utförs mycket av det på ett rått, tidskrävande sätt. Det är i princip hur RPA lovar att öka effektiviteten i uppgifter för organisationer.

Nu när vi har kommit lite framåt är det dags att ta ett steg tillbaka för att lägga till tydlighet i vad definitioner av RPA är på vanlig engelska.

Fördelar med RPA

 • Mer effektiv kundservice
 • Se till att affärsverksamheten och processerna överensstämmer med regler och standarder
 • Tillåt snabbare slutförande av processer
 • Effektiviteten ökade på grund av digitaliserings- och granskningsdata
 • Kostnadsbesparingar skapas genom automatisering av manuella och repetitiva uppgifter
 • Möjliggör högre produktivitet eftersom medarbetarna kan fokusera på kärnuppgifterna

 

Definiera RPA för massorna på fyra olika sätt

 • RPA är, i lekmanns termer, en process där en programvarubot använder en kombination av automatisering, en datorsyn följt av maskininlärning. Detta görs för att automatisera upprepade högvolymuppgifter som är regelbaserade och trigger-driven.
   
 • En robotprocessautomation är inget annat än att ge instruktioner till en maskin för att utföra en vardaglig repetitiv manuell uppgift. Så länge det finns ett logiskt steg för att slutföra en uppgift kommer en bot att kunna replikera den.
   
 • RPA är helt enkelt programvara baserad på fördefinierade detaljerade automatiserade åtgärder som utförs på en dator.
   
 • RPA är en avancerad form av automatisering av affärsprocesser (BPA). Den kan spela in uppgifter som utförs av en människa och sedan utföra samma uppgifter utan ytterligare mänskligt ingripande.
   

Kontrollerar om en process är en matchning för RPA

Att göra en utvärdering av dina interna processer och arbetsflöden som kan vara perfekta kandidater för RPA är helt och hållet här. Med tanke på introduktionen finns det några grundläggande kriterier som är värda här eftersom de kanske kan hjälpa dig och ditt team att få bättre grepp om vad RPA är och dess fördelar för ditt företag. Dessa kriterier kan hjälpa dig när du diskuterar RPA med icke-tekniska kollegor inom organisationen. En av de vanligaste och största kategorierna är: Alla processer som kräver att anställda gör stora mängder repetitivt dataark. Fyra grundläggande kriterier kan användas för att kontrollera giltigheten för en potentiell RPA-uppgift.

 • Processen måste vara reglerbaserad
 • Processen måste upprepas med jämna mellanrum. ELLER processen måste ha en fördefinierad utlösare
 • Processen måste ha tydligt definierade in- och utgångar
 • Uppgiften bör ha tillräcklig volym för att vara värd för automatisering

Använd exempel på fall

Unlike 'serverless' or 'microservices', explaining RPA is actually easier for non-technical people to digest. Aside from the definitions above, it can be easier to show your audience outside of IT how RPA benefits them directly by reducing the drudge work of their day to day work tasks.

Låt oss överväga mängden arbete inom ett område som ekonomi. Den här avdelningen har många dataintensiva uppgifter: mottagning av data, databehandling, datainsamling, datakorrigering, dataskapning och så vidare. Enbart fordringar och skulder har historiskt behövt massor av manuellt, repetitivt arbete av skickliga individer. RPA ses som en stor fotfäste i finansavdelningar över hela linjen. Gartner, i en nyligen genomförd undersökning, har förutspått att 73 procent av företagskontrollanterna kommer att implementera någon form av RPA i sina finansavdelningar till 2020. Detta är upp från endast 19 procent 2018.

Ytterligare ett exempel på användningsfall skulle vara när det gäller returbehandling. Om du någonsin har returnerat något online, skulle du ha blivit utsatt för alla steg och vad det innebär för att få din "gratis" retur .... tillbaka.

Bearbetningen har traditionellt genomförts manuellt och har varit en mycket kostsam strävan. Med hjälp av RPA kan företag hantera avkastning utan att lägga till kostnaden eller orsaka förseningar. RPA-programvara skulle hantera returen, som inkluderar en serie repetitiva steg: skicka ett meddelande som bekräftar mottagandet av returen, uppdatera lagersystem, göra betalningsjusteringar (till kund och företag) och se till att det interna faktureringssystemet uppdateras för att bara namnge få.

 

Automationsexempel

Kundservice: RPA kan erbjuda automatisering av kontaktcenteruppgifter för att inkludera verifiering av e-signaturer, skannade dokument uppladdade och verifiering av information som kräver automatiska godkännande / avvisande svar.
 

Bokföring: Allmän redovisning, operativ redovisning, transaktionsrapportering och budgetering.
 

Finansiella tjänster: RPA kan användas här för valutakursbetalningar, automatiskt öppnande och stängning av konto, hantering av revisionsförfrågningar och behandling av försäkringsanspråk.
 

Sjukvård: Hantering av patientjournaler, anspråk, kundsupport, kontohantering, fakturering, rapportering och analys.
 

Mänskliga Resurser: Automatisera HR-uppgifter; inklusive ombord- och ombordstigning, uppdatering av medarbetarinformation och tidrapportering.
 

Supply chain management: RPA kan användas här för upphandling, automatisering av orderhantering och betalningar, lagernivåövervakning och spårning av leveranser.

 

Vart RPA är på väg och vart vi kan hjälpa till

Global Market Insights Inc. rapporterar att RPA-marknaden når 5 miljarder dollar fram till 2024. Organisationernas ständigt ökande användning av RPA-teknik, som förbättrar kapacitet och prestanda samtidigt som de kräver stora kostnadsbesparingar, driver den starka tillväxten.

Vårt team på YDT har för närvarande certifierad kompetent personal ombord för att tillhandahålla RPA-tjänster till ditt företag. Våra ingenjörer är certifierade i Kryon och arbetar med branschstandarderna för säkra, skalbara och kostnadseffektiva verktyg för hantering och optimering av processautomation.