Vilket mobilalternativ väljer jag: webbansvarig design mot en inbyggd app
Responsive Design Vs Mobile App

Det är en mycket vanlig scen som spelas ut ofta mellan företagare och apputvecklingsteam; vad är det bästa formatet att använda på mobila enheter? Går de med en webbapp (responsiv) eller har en inbyggd app byggts för dem?

Valet är inte så enkelt som det verkar. Var och en erbjuder sina egna fördelar men att välja rätt för ditt företag beror verkligen på dina behov och förväntningar.

Startups och de företag som flyttar till en mobil lösning har ett tufft beslut att göra i förväg. Vill de ha en "webbvänlig" webbprodukt som ska visas för mobila skärmar eller är det bättre på sikt att investera i en mobilapp?

Vi kommer att undersöka lyhörda webbplatser eller webbappar först. Senare tar vi en titt på mobilappar som du kan ladda ner antingen från en appbutik eller företagets webbplats.

Det kan bli förvirrande om vi går för långt in i designen

En bra analogi är en persons val om de tycker om en bil eller motorcykel att resa. Det beror verkligen på deras smak och behov.

Innan vi går vidare bör du veta att det inte är så enkelt som att välja mellan två alternativ. Tekniskt sett har mobilvänliga webbplatser och mobilappar flera alternativ när det gäller utveckling.

Mobilappar har utvecklats som en inbyggd app eller en hybrid och webbresponsiva appar kan utvecklas som adaptiva eller lyhörda ... ja det kommer in i grumligt vatten här men vi kommer att hålla det till det vanligaste av de två designen.

För att hålla sakerna enkla kommer vi att fokusera på lyhörd webb- och inbyggda mobilappar, eftersom dessa är de mest efterfrågade, använda och kompletta utvecklingsapparna.

Låt oss ta ett steg in i världen av webbresponsiv design

Att använda webbresponsiv design på mobila enheter har två huvudsakliga fördelar: tid och pengar.

Grundare, företagsrepresentanter, produktchefer etc. måste överväga detta alternativ oavsett projekt för det mesta. När en djupdykning har börjat i fördelarna mot företagets behov kommer nyckelfaktorer i projektet vanligtvis att dyka upp när det gäller bekvämlighet och användbarhet.

Responsiv design

Responsiva webbplatser uppstod när företag började se att en webbplats som presterar dåligt på en mobil enhet kan få användaren att flytta till en konkurrent och därmed förlora potentiell försäljning och lojalitet.

Adaptiva webbplatser uppstod som svar på ovanstående som & lsquo; förinställd & rsquo; storlekar anpassade till olika mobila skärmar med olika uppsatta dimensioner. Medan det var tidigt var detta en utmärkt lösning, i det långa loppet kommer det inte att vara hållbart med tanke på det ständigt växande utbudet av skärmstorlekar som finns idag. Responsiva webbplatser är utformade för att anpassa sig själv till alla skärmstorlekar.

För- och nackdelar med responsiv mobil webbdesign

Kom ihåg ovan när vi nämnde att tid och pengar är den största fördelen jämfört med inbyggda appar?

Detta beror helt enkelt på att investeringen i utveckling fokuserar på hur din webbplats kommer att visas på en mobil enhet.

Ditt utvecklingsteam behöver inte följa några riktlinjer eller begränsningar för operativsystem (operativsystem) eftersom det inte kommer att distribueras via en appbutik.

Välj klokt men eftersom det inte är allt solsken och rosor genom att spara tid och pengar. Denna design har flera nackdelar som kan hindra din produkt från att göra vad du hade tänkt dig att göra.

·        Internet oåtkomligt

o  Responsiva webb-mobilappar kräver en konstant anslutning till internet för att fungera.

o  Enkelt talat kommer din produkt inte att finnas tillgänglig när som helst och var som helst.

o  Om du alltid vill hittas är det inte vägen att ta.

·        Prestandafrågor

o  Responsiv webbdesign beror på internetanslutningshastigheten för bilder, animationer etc. som kan hamna i en äldre till nyare mobil enhet.

o  Användare måste vänta på att en webbläsare laddar en hel sida och alla element för att se den ordentligt.

o  Med tanke på ovanstående scenario kommer användarna att bli frustrerade över en större förbrukning av data, batteri och bortkastad tid.

·        Naturlig navigering saknas

o  Som nämnts i våra tidigare artiklar om UI- och UX-design saknas utseendet och känslan av normala inbyggda appar och kommer att kännas annorlunda än användaren som har vant sig vid vissa element som är lätt att känna igen.

o  Kort sagt, användare brukar inte gå tillbaka till en app som inte "känns" naturlig.

·        Inga push-meddelanden eller annan funktion

o  Du kommer att missa ett tillfälle att fånga din användares uppmärksamhet eftersom push-aviseringar inte kommer att vara tillgängliga. Dessa är ett synligt och effektivt sätt att kontinuerligt engagera dina användare igen.

o  Responsiv mobil webbdesign tillåter inte åtkomst till telefonfunktioner eller kamera eller kalender. Det handlar inte bara om produktens prestanda, det handlar också om hur mycket kreativitet som kommer att begränsas i utformningen av din app före din viktiga produktlansering.

o  Ytterligare verktyg som missas inkluderar QR-koder, röstigenkänning och AR (augmented reality) som kräver att en inbyggd app ska utföras.

Inföding App Design

Den överlägset mest detaljerade och komplexa av de två designerna men den mest funktionella av de två.

Naturligtvis, som du redan gissat, är det dyrare än responsiv webb. Det finns en anledning till att när vi går vidare längre ner.

För- och nackdelar med Inföding Mobile Web Design

Som nämnts tidigare är det dyrare. Ditt utvecklingsteam kommer att behöva skapa en unik design och kodbas för vart och ett av de större operativsystemen (till exempel iOS, Android, Blackberry). De kommer också att behöva följa olika godkännandeprocesser och riktlinjer för varje operativsystem som helst kan ta några dagar till två veckor.

Slutresultatet är dock en mycket överlägsen produkt med kvalitet, hastighet och nästan obegränsad möjlighet till funktioner på de olika enheterna som används.

·        Internetanslutning är inte alltid nödvändig

o  Det är upp till varje företag att avgöra.

o  När appen har laddats ner laddas allt material ned i appen.

o  Beroende på vilken produkt du designar kan företaget begära att appen uppdateras varje gång en internetanslutning upprättas eller som användaren bestämmer.

·        Ökad prestanda

o  Lätt och snabbare är mobilappen betydligt mer lyhörd på enheten. Eftersom det hämtar information lokalt visas element snabbare, vilket ger en mycket bättre användarupplevelse.

·        Det handlar om funktionalitet

o  Den inbyggda appen kommer att kunna komma åt den lokala enhetens funktioner.

o  En bättre upplevelse och ökade tjänster kan nu erbjudas.

·        Säkerhet

o  Användare som ansluter till responsiva webbappar exponeras för spårare på webbplatsen och på andra håll när de bedriver sin verksamhet.

o  Användare i en inbyggd app är mindre utsatta eftersom företaget kan hantera anslutningen utan tredje parts ingripande.

·        Branding

o  Ditt företag är ditt varumärke och ditt varumärke är ditt företag. Du vet detta. Att bygga en inbyggd app ställer ditt företag upp på huvudscenen, telefonens mobila skrivbord

o  Responsiva webbappar tvingar dig att gå online, tillbaka till webbläsaren, kanske skriva in webbplatsens domän, vänta tills den laddas och upprepas varje gång för att komma till ditt företag.

o  En nedladdad app eliminerar all väntan och litar på att vara redo omedelbart varje gång.

Sammanfattning

Nackdelarna med en inbyggd app är tid och pengar. Vi vet det här. De uppenbara fördelarna uppväger helt enkelt nackdelarna eftersom det stora utbudet av utvecklingsmöjligheter är praktiskt taget oändliga.

Eftersom många webbplatser arbetar för att optimera sina webbsidor så att de kan visas på mobiltelefoner, finns det några affärsfall där det kan vara ett bättre alternativ för tillfället eller tills ekonomiska möjligheter kommer att migrera till en inbyggd app.

Inte misstas dock, infödda mobilappar är ett oerhört kraftfullt verktyg som används för varumärkesmedvetenhet, marknadsföring och skapa en användarupplevelse av hög kvalitet!