Varför flerspråkig chatbot? Lär känna dess fem bästa fördelar
Fördelar med flerspråkig chatbot

Sedan några år observerar vi AI-övergången med väl sofistikerade chatbots, vilket är ett konversationsverktyg som kan prata med kunderna och förstå deras behov. Vi vet att chatbots gör ett exceptionellt jobb för toppföretag som har många kunder genom att stödja bättre kundengagemang, upplevelse, lagring, 24/7 tillgänglighet och i sin tur dess förmåga att hantera flera kunder åt gången.

Enligt tidningen chatbots kan implementeringen av konversations AI-lösningar som virtuella agenter och chatbots hjälpa till att minska kundservicekostnaderna med 30% gentemot företag.

Vad är flerspråkiga chatbots?

En flerspråkig chatbot gör det möjligt för företag att kommunicera på användarens modersmål, vilket ger bättre interaktioner, engagemang och konverteringar. Om ditt företag till exempel är i Chennai, Indien, kan din webbplats placera en chatbot som kan konversera på tamil för bättre engagemang och kundförståelse.

Fördelar med flerspråkiga chatbots för ditt företag

1. Du kan nå en global publik utan språkbarriärer.

Den globala publiken kan vara dina potentiella kunder. Men utan en utmärkt lokaliseringsstrategi är det omöjligt att nå global målgrupp. En av de stora lokaliseringsstrategierna skulle vara där varumärken kommunicerar på sitt modersmål.

Så vad gör du? Engelska är ett allmänt talat språk i de flesta länder. Det finns dock också flera publik som har svårt att kommunicera med det vanliga engelska språket och är vana vid konversationer på modersmål.

Chatbots är redan på plats men globala företag antar flerspråkiga chatbots för att utnyttja lokala marknader och för bättre engagemang bland slutanvändarna.

2. Konkurrensfördel

Om du behöver sticka ut från rivalerna måste du anta framväxande tekniker som en flerspråkig chatbot, som kan ge ett betydande värde när det gäller kundupplevelse. Chatbot-tekniken är redan på plats. Antagandet av flerspråkiga chatbots är dock betydligt lägre. Att integrera det idag i dina företag där chatboten talar på användarens önskade språk kan hjälpa till att humanisera kommunikationen, stödja bättre förståelse för ditt varumärke och få dem att känna att de bryr sig.

3. Minskar kostnad och sparar tid

Att träna dina anställda på flera språk för att interagera med en global publik är aldrig en lätt uppgift. Det är tidskrävande och dyrt. Lyckligtvis kan nya tekniker som flerspråkig chatbot göra alla dessa uppgifter i realtid och kan lösa alla kundfrågor och problem vid en snabbare cykelperiod.

Under detta decennium kommer inflytandet från flerspråkiga chatbots att komma i fokus för chefer på c-nivå med avseende på deras förmåga att ge en förbättrad kundupplevelse. Dessutom minskar det kommunikationsbrister och förbättrar konversationen bland icke-engelsktalande. Det finns också en högre sannolikhet för att kunder inte lämnar ditt företag när interaktioner humaniseras och tilltalande.

4. Effektivitet i affärsprocesser och kommunikation

Vad människor inte kan, kan chatbots göra. Flerspråkiga chatbots kan stryka ut språkbarriärer och hjälpa företag att kommunicera effektivt med slutanvändare genom att lösa deras flera frågor.

Människor är födda för att göra misstag. Men AI-drivna chatbots gör sällan dem, och de erbjuder konsekvent kommunikation med utmärkt kundservice.

5. Ökad försäljning

Att använda en chatbot för shopping kan vara mycket lönsam eftersom de erbjuder en rekommendation som kan underlätta användarens resa. Under interaktionerna kan chatboten ge produktrekommendationer som kan göra shoppingupplevelsen problemfri.

Enligt undersökningen gjord av CSA (Common Sense Advisory research) i tio länder gör 60% av konsumenterna sällan eller aldrig online-shopping från engelska webbplatser, medan 67% av konsumenterna föredrar innehåll i sitt hemland språk.

En AI-driven chatbot kan erbjuda serier av uppsäljnings- eller korsförsäljningsrekommendationer för mer försäljning. Om en användare till exempel köpte en bärbar dator kan chatboten visa en serie relaterade tillbehör som en mus, kylplatta, hörlurar och mer. Därför har en chatbot en anmärkningsvärd förmåga att öka försäljningen.

En flerspråkig chatbot gör det möjligt för användare att välja språk de vill kommunicera med, vilket ger företagen ett betydande värde när det gäller att tillhandahålla effektiv och humaniserad kommunikation på sitt lokala språk.

Slutsats

Chatbots vinner popularitet globalt. Med utvecklad AI-teknik förväntas den bli mer bemyndigad de närmaste åren. När företag försöker utöka den globala räckvidden är flerspråkig chatbot praktiskt för att få kontakt med en bredare publik och för att kommunicera på deras språk. Om ditt företag vill utnyttja den globala publiken kan du ansluta till Cornerstone Solutions, ett IT-lösningsföretag som erbjuder skräddarsydd flerspråkig chatbot och andra lösningar som AI, RPA, blockchain-teknik, Machine Learning, Big data och mycket mer som hjälper företag att utvecklas.